Mine bedste veninder har jeg kendt siden jeg var 6 år gammel, hvor vi alle boede og opvoksede i Ikast. Med tiden har vi alle boet i Århus, men er i dag spredt udover både Danmark og udlandet, dog er det altid det samme får vi mødes – vanvittigt hyggeligt!
I aften stod den på besøg hos mig i Silkeborg, hvor dagen startede med en hyggelig tur i skoven efterfulgt af sund aftensmad og dessert.

Når folk hører om hvor vigtig min kost er for den livsstil jeg fører, vil mange i første omgang tænke at maden er tør og kedelig, at jeg tæller kalorier og vejer alt min mad.
Dette er bestemt ikke tilfældet – derimod føler jeg aldrig at jeg går på kompromis med min kost, for at opnå de resultater jeg ønsker med min træning. For den mad jeg har lyst til er den sunde næringsrige kost, der får mig til at have en god fornemmelse i kroppen og supplerer min træning.
Spiser jeg så aldrig usundt? Jo, de gange jeg har lyst til en pizza, til boller med smør eller sovs og kartofler, så spiser jeg det. Det er dog sjældent, da jeg ved at jeg efterfølgende kan mærke, at jeg har fyldt dårlig energi på min krop og simpelthen ikke synes at det er det værd særlig ofte.
Jeg har svagheder som alle andre, jeg elsker pepsi max, bland selv slik og kage, men min fornuft siger mig også, at jeg ikke har brug for det flere gange i ugen og derfor holder jeg mig til et cheat hver 10-14 dag, men ville bestemt også mene at jeg var fanatisk, hvis jeg ikke havde mine laster.

Op til mine konkurrencer er det eneste tidspunkt jeg vejer min mad, da min kost her behøver at være forholdsvis streng, da der er en deadline for min form. I “offseason” vejer jeg ikke min mad, da jeg har lært at se med øjnene hvad min krop har brug. Fornuftig kost er i min verden masser af kød, grønt, god fedt fra fx nødder og moderate mængder af pasta, ris, kartofler (kulhydrat), jeg udelukker dog aldrig kulhydrat fra min kost, da dette har en dårlig indvirkning på både mit energiniveau, min styrke under træning og ikke mindst min fordøjelse.

Når kosten ikke indeholder store mængder kulhydrat, som de fleste traditionelle danske retter gør, kan kreativiteten pludselig være en udfordring. Et godt tip er at få 10 nye standard retter ind på nethinden. I stedet for at man normalt tænker, Lasagne, Chili con Carne, Frikadeller, Spagetti Bolognese når man er nede for at handle ind, så tænker man Meatza, tortilla pandekager af æg, gulerods bolognese, skotskeæg, spinat lasagne osv. Det fungerer rigtig godt herhjemme, da vi herved ikke behøver at være super kreative hver eneste gang vi skal lave aftensmad.
I aftes stod menuen på kyllingefilet på en salat af bl.a rucola, tomat og bacon toppet med karrydressing lavet på skyr. Desseret bestod af protein pandekage samt en proteinpandekage. Bon appetit! (åben blogindlægget for billeder af maden)

Karrydressing:
2 dl skyr
1 dråbe ISIS sød
2 tsk. karry
Smages til med salt

Protein pandekage:
2 bananer
4 æg
60 g havregryn
2 scoop whey protein (vanilje)

Steges på panden i 1-2 min

Protein banankage:
3 bananer
3 æg
1 tsk vaniljepulver
1 scoop whey protein (vanilje)
1 dl havregryn
1 dl skyr
1 dl kokosmel

Bages i ovnen ved 200 grader i 30 min

foto-3foto-2IMG_6127

You may also like these posts
Det thailandske køkken

Kommentar:

(Valgfrit)

  1. Hej Mette :) Jeg vil høre dig efter, om der er et sted du kan anbefale at købe Whey Proteinpulver?? Mvh. Kamilla

    • Hej Malene, Jeg får altid mit proteinpulver herfra www.gymnordic.com Søg under GN Nutrition, jeg synes de laver den bedste variant som ikke er tynd men mere smoothie agtig.