Egentlig er jeg kæmpe fan af Pepsi Max, men da denne ikke sælges her i Thailand må jeg ty til Cola Light.
Egentlig har jeg først fået øjnene op for Light sodavand og saftevand, da jeg skulle diæt op til konkurrence første gang tilbage i 2013, hvor det gik op for mig at det var utrolig dumt at drikke sine kalorier, da jeg langt hellere vil spise dem.
Især når man kan finde Light sodavand og saft, der smager mindst lige så godt som originalen.

For nogle måneder tilbage blev jeg konfronteret med, at det var for dårligt at et sundhedsforbillede som mig postede et billede hvor jeg spiser salat og drikker pepsi max, da det sendte et dårligt signal.

Her må jeg være ærlig og sige at jeg er dybt uenig.
Ville det ikke være langt mere forkert at fjerne pepsien før billedet blev taget, og give et urealistisk billede af mig selv?

Selvfølgelig er det bedre at drikke vand, men jeg er overbevist om at de fleste sundheds-/fitness forbilleder, har én last eller to for et eller andet. Er det ikke mere usundt ikke at have dette? I så fald vil jeg mene, at jeg havde en forvrænget opfattelse af hvad der er sundt og ikke er sundt.

Desuden er det kommet frem, at sødemiddel ikke er sundhedsskadelige med mindre man indtager dem i store mængder.
image

You may also like these posts
The Protein KitchenJuleaften

Kommentar:

(Valgfrit)

  1. Jeg kunne ikke være mere enig, Mette - godt skrevet! :)

  2. Hold Kæft hvor er jeg også træt af at skulle forsvare min light-sodavand hele tiden! Jeg har drukket det så længe at jeg slet ikke rigtig bryder mig om den almindelige mere, og det er jo ikke hver dag jeg drikker det. Desuden er aspartam og alle de andre sødestoffer altså kun farlige i virkelige absurd store mængder. Jeg kritiserer jo heller ikke folk for at spise den der ulækre billige makrelsalat med mayonnaise eller marmelade med mere sukker end frugt i. Det må de sku selv om, ligesom jeg må selv om mit valg af sodavand. Tak for indlægget!

    • Jeg synes netop det er ærgerligt når folk bliver fanatiske, livet ville blive ALT for kompliceret, hvis vi skulle leve helt perfekt ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, der ville være absurd mange ting vi skulle tage højde for, mon ikke vi rent mentalt ville sætte os selv under et kæmpe pres? Og som du nævner, så peger man jo heller ikke fingre af folk der køber en almindelig sodavand. :) Rigtig god jul

  3. Enig! Ingen er perfekte og hvor ville det da også være kedeligt! Jeg vælger personligt også at drikke light sodavand selvom jeg godt ved at vand er sundere.. men jeg har en sød tand og der hjælper light sodavand mig til ikke at gå amok i slik og kage, så det er et kompromis jeg er villig til at indgå :) I den ideelle verden ville vi alle leve af skyr og kylling, men i virkeligheden har man jo nogle gange brug for noget der bare smager lækkert og ikke opfylder et decideret næringsbehov. Og der må man jo gøre op med sig selv om man vil acceptere kalorier eller sødemidler i sin kost og sin krop.

    • Light sodavand kan netop også slukke min tørst når min søde tand melder sig. Og da jeg desuden er en madglad pige synes jeg det er ærgerligt at drikke mine kalorier. Selvfølgelig kunne jeg i stedet vælge vand, men der skal bestemt også være plads til at bukke under for sine laster i ny og næ. I hvert fald i min verden. Tak for feedback Anna og god jul :)

  4. Nye studier omkring sødemiddel: http://ing.dk/artikel/kunstige-soedemidler-giver-forstadier-til-diabetes-og-fedme-170906

    • "Det er trods alt kun syv mennesker, der har deltaget i eksperimentet, og de fik kunstige sødemidler svarende til et dagligt indtag på 40 dåser sodavand" Der er altså tale om et fuldstændig overdrevet forbrug af sødemiddel i dette forsøg og jeg mener derfor ikke, at det er noget jeg bør tage højde for når jeg får 1-3 dåser Light sodavand i ugen. Og igen må jeg nævne at der ville være absurd mange ting at skulle tage højde for, hvis man skulle undgå alt der kunne skade kroppen. Det ville i min verden ikke længere være at leve.