IMG_6871Hvorfor jeg laver morgencardio
Morgencardio dyrker jeg altid I perioden op til mine bikini konkurrencer. De fleste af mine konkurrencer ligger heldigvis I om foråret eller sommeren, hvilket betyder at jeg oftest lave min cardio ude I naturen.
Morgencardio laver jeg så vidt muligt på tom mave, altså inden min morgenmad. Det siges at denne form for træning skulle øge fedtforbrændingen og personligt har jeg haft rigtig god erfaring med det.

Under min diæt forsøger jeg at sove minimum 7 timer og gerne 9, hver eneste nat. Min krop har I disse perioder brug for at restituere maximalt med flere træningspas om dagen. Gennem mine 7-9 timers søvn vil kroppens glykogen lagre reducers. Når jeg om morgenen bevæger mig afsted på tom mave, siges det at at jeg skulle forbrænde mere fedt, da kroppen har lave insulin niveauer og kun en smule kulhydrat i energidepoterne.
Havde jeg spist morgenmad, havde jeg øget tilgængeligheden af kulhydrat, hvilket kort sagt betyder at jeg forbrænder mindre fedt, da kroppen burger kulhydrat som energikilde.

Udfordring at løbe langsomt
Op til mine konkurrencer træner jeg ekstra hårdt og har flere træningspas end normalt. Udover min styrketræning, laver jeg også intervaltræning.
For at give formen et ekstra skub, supplerer jeg med morgencardio ved lav intensitet. Min puls ligger typisk på omkring 140. Da jeg elsker at løbe er det en enorm udfordring at løbe SÅ langsomt. Under hver eneste løbetur bliver jeg overhalet af pensionister, der højst sandsynlig tænker at jeg er I elendig form! Og tro mig, jeg har lyst til at råbe efter dem, at jeg faktisk kan løbe meget hurtigere.

FullSizeRender 2Den største årsag til det langsomme tempo er, at jeg I forvejen presser kroppen meget. Derfor er jeg ikke interesseret I at presse den yderligere. Stress er den største fjende når det gælder vægttab (udover manglende rygrad) ;) Min morgencardio er et supplement til styrketræningen, intervaltræningen og min diæt. Løb jeg hurtigt, ville jeg desuden risikere at komme I en muskelnedbrydende tilstand.

Skal du dyrke morgencardio hvis du vil tabe dig?
Vægttab handler om temperament. Umiddelbart ville mit svar være at du først og fremmest skal have styr på din kost.
Herefter vil jeg sætte dig til at styrketræne, intervaltræne eller begge dele. Disse motionsformer giver dig en fantastisk efterforbrænding, som du ikke opnår under cardio med lav intensitet (uanset tom eller fuld mave).
Når det så er sagt, er det jo I bund og grund vigtigst, at du gør ét eller andet.
Er det løbeturen der lokker dig mest, så hop I løbeskoene. Så længe du får trænet – uanset type af træning eller om det er på tom eller fuld mave.FullSizeRender 4

You may also like these posts
Hvorfor jeg træner med pulsur

Kommentar:

(Valgfrit)

 1. vil du anbefale intervaller før eller efter styrketræning?

  • I øjeblikket laver jeg det før min styrketræning. Da jeg ikke har overskud til det efter styrketræningen. Desuden er det lavet undersøgelser på, at mnge har tendens til at præstere endnu bedre under styrketræning, når de har haft pulsen højt oppe ved intervaltræning inden. I perioder hvor jeg ikke er på diæt, dyrker jeg det i perioder før og i perioder efter. Når jeg fx vil opbygge styrke og løftet tungt, synes jeg ikke det er essentielt at starte med interval, da jeg føler jeg mister styrke. Men når jeg som nu kører 10-12 gentagelser, fungerer det rigtig fint med intarval inden.. Jeg laver et blogindlæg om det inden længe ;)

 2. Jeg er ved at træne op til at skulle i Forsvaret. Jeg håber på at kunne overtage en plads til august, ellers er det først feb 16 jeg skal ind. Jeg har tænkt mig at starte en karriere inden for Forsvaret, og derfor investerer jeg min krop i min karriere. Dette gør selvfølgelig at jeg skal i mega god form, hvilket jeg er godt på vej til med hjælp fra min søde kæreste som selv er soldat. Men... Jeg vil jo gerne tabe mig lidt hurtigere end jeg gør med den her - so far - rene styrketræning. Godt nok løber jeg 2-3 gange om ugen nu, og jeg løber fast 2500 meter, for at gøre min tid bedre - men hvordan kan jeg kombinerer min træning til en coopertest, og noget løb som skulle hjælpe mig med at smide noget af al den overflødige fedt jeg render rundt med? Samtidigt med at jeg styrketræner 5 gange om ugen? Håber ikke det var for forvirrende..

 3. Hej Mette... Super blog du har gang i her :) Hvordan strukturer du din interval træning i forholdt til din vægttræning ? Er med på morgen cardio, men hvordab ligger du din interval, som jeg går ud fra er hit, er det efter vægttræningen eller ? Hilsen kimse :)

  • Hej Kim, Mange tak! I øjeblikket laver jeg det før min styrketræning. Da jeg ikke har overskud til det efter styrketræningen. Desuden er det lavet undersøgelser på, at mange har tendens til at præstere endnu bedre under styrketræning, når de har haft pulsen højt oppe ved intervaltræning inden. I perioder hvor jeg ikke er på diæt, dyrker jeg det nogle gange før og nogle gange efter. Når jeg fx vil opbygge styrke og løftet tungt, synes jeg ikke det er essentielt at starte med interval, da jeg føler jeg mister styrke. Men når jeg som nu kører 10-12 gentagelser, fungerer det rigtig fint med intarval inden.. Jeg laver et blogindlæg om det inden længe ;)

 4. Hej Mette. Hvor langt løber du/i hvor lang tid ? :)

  • Hej Ida. Jeg vil tro at jeg når 5-6 km på 40 min. Som sagt løber jeg langtsomt for ikke at stresse kroppen under diæten. Havde jeg ikke haft en konkurrece om hjørnet, ville jeg foretrækket at løbe hurtigere :)

  • The Bahamas are full of golfing grounds and it indeed is a plauesre for all you go golfing lovers. The Bahamas Golfing Holiday is a total package you can enjoy with your folks, your mates or perhaps your partner.

  • Wow…I grew up almost identical to you. Same childhood dreams, similar parents, most likely similar struggles. I was so ashamed of my father as a child and teenager. My mother was awesome and held us all together. It made me who I am today and I am grateful for that. Some one told me once, ” We are all products of our past, but don’t have to be prisoners of it”. I believe that may have been written for adults who have had childhoods like us. Thank you for being brave enough to share that piece of you.

  • Wonderful story, reckoned we could combine a couple of unrelated information, nevertheless definitely really worth taking a appear, whoa did a single learn about Mid East has got extra problerms also

  • E va bene ti rispondo anche qui.Dalla tua risposta si vede che ho toccato un nervo scoperto. Eh quanto fa male la verità. E tu saresti il nerd ingenuo? Tze.E un'altra cosa Paolo: io non ho insultato nessuno e non scappo aggiungo. E poi quale ospitalità, ma fammi il piacere... Forse sei tu che stai insultando l'intelligenza delle persone col tuo modo di fare. E adesso bannami se ti fa piacere.

   • Short, sweet, to the point, FRcaEex-Etly as information should be!

   • (and I do wonder if this cetrimonium chloride from this firm does contain any cetyl alcohol or not... unfortunately I don't speak German, and have problems communicating with the owners)

  • E como ele fala bem dos dinheiros gastos em investigações que à partida, já se sabia, seriam inconsequentes. Dá o exemplo da Drª Morgado & Cº. Vale apena ler a entrevista, é uma entrevista de um homem sério e independente, sem receio do que diz.

  • the schools using call centers are also seeing a higher conversion rate then their counterparts. Speed to contact time is the most important factor to successful lead management, in my

  • No, ALa, the point is that it is ILLEGAL to prevent citizens from attending a public,tax-payer-funded rally and that's exactly what Bush has been doing all year. Kerry has not. Period.

 5. Hej Mette, Lige 2 hurtige spørgsmål :) 1) hvor lange er dine løbeture? Jeg kunne forstå du næsten løber hver dag op mod konkurrence, så jeg tænker lidt at sandsynlighed for skader må være stor. 2) hvor mange kcal ligger din diæt på op mod konkurrence ?

  • Jeg løber 5 dage om morgenen, men med det langsomme tempo belaster jeg kroppen minimalt. Det giver knap nok sved på panden ;) I øjeblikket ligger jeg på 2200 kcal

 6. Hej Mette.. Jeg har fundet ud at jeg løber bedst efter 20 om aftenen... er det en dårlig ide ifht. at gå i seng umiddelbart efter

 7. Hej Mette. Hvad er dine anbefalinger til HIIT cardio? Jeg har problemer med mine lægmuskler, og har derfor ikke stor mulighed for at løbe. Har du andre gode alternativer? og i såfald, hvordan kører du HIIT? (Længde, hvor mange intervaller osv.) :-)

 8. Hej Mette :) Jeg tænkte på om du tager noget energi af en form eller andre tilskud inden du løber om morgen?