Mange synes kosttilskud kan være en jungle at finde rundt i. Efterhånden får jeg også flere og flere henvendelser omkring hvilke kosttilskud jeg selv bruger. Dette er dog afhængig af sæsonen. I offseason kører jeg kun med, hvad jeg kalder mine basic kosttilskud:

Morgen
3 x O3 fiskeolie
1 x D3 d-vitamin

Under træning
1 scoop BCAA aminosyre
Efter træning
1 scoop whey protein

Aften
2 x M3 (Magnesium + B6 + Zink)

Lidt yderligere forklaring
O3: Fiskeolie EPA & DHA fedtsyrer bidrager til normal hjertefunktion og hjernefunktion. Desuden har fiskeolie en anti-inflammatoriske effekt, hvilket optimerer restitutionen. Derudover aktiverer fiskeolie også et enzym i leveren der øger fedtforbrændingen.

D3: Solen er en vigtig kilde til d-vitamin, men vitaminet er også tilgængeligt i mad som fed fisk, æg, kød og nogle typer mejeriprodukter. D-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion og vedligeholdelse af tænder og knogler.
Undersøgelser viser at 500.000 danskere er i betydelig underskud af d-vitamin.
Da vitaminet er fedtopløselig, er det vigtigt at få det sammen med fx koldpresset kokosolie, som udgaven fra Purepharma.

Aminosyre: Træner du hårdt, kan du risikere at komme i en katabolsk (muskelnedbrydende tilstand). Derfor er BCAA et essentiel kosttilskud da det optages hurtigt. Med aminosyrer optimerer du din muskelopbygning og restitution under træning, med en høj dosis af forgrenede aminosyrer.

Whey protein: Et essentielt kosttilskud efter styrketræning. Whey protein har en høj biologisk værdi og indeholder en stor mængde (leucin, isoleucin og valin), hvilke er vigtige for optimal muskelrestitution efter træning.

M3: Magnesium og vitamin B6 bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Derudover bidrager det til et normalt energistofskifte. Zink bidrager til et normalt syre-base-stofskifte samt normal omsætning af fedt, kulhydrater og protein.

Selvom ovenstående er mine basic, kan det allerede virke som en del. I hvert fald for nybegyndere.
Én ting er dog vigtigt at huske. Intet kosttilskud giver dig resultater, medmindre du har styr på din kost og træning!
Det sker ofte at jeg får henvendelser fra folk der spørger “Hvilket kosttilskud skal jeg købe, hvis jeg vil tabe mig?” Svaret er “Intet!” vægttab er ikke raketvidenskab, i bund og grund handler det om plus og minus. Hvad du spiser og hvad du forbrænder. En pille vil aldrig kunne gøre underværker. Så få styr på de vigtige ting før du bruger løs af dine penge.

Inden længe påbegynder min diæt, hvor der bliver suppleret med andre kosttilskud.  Hvis i kunne tænke jer det, skriver jeg selvfølgelig gerne om disse og deres effekt.

IMG_0983 2
IMG_1323 2IMG_1322 2

Kommentar:

(Valgfrit)

  1. Super fedt indlæg :) vil meget gerne høre hvad du tager under din diet og hva det gør ;)

    • Dejligt med feedback tanja! Jeg lover der kommer en update på kosttilskud uder diæt :)

  2. Fedt indlæg med en lækker oversigt! Tager stort set det samme som dig, men altid virkelig lækkert at læse med hvad andre gør og især når de har din erfaring! :D

    • Das stimmt so. Auch komisch, wie sich das geändert hat. Früher waren Konzerte Verlustbringer und Alben Genienbriwgnr.Heute ist das ganze anders herum…

  3. Hej Mette Til at starte med vil jeg gerne rose dig for din blog, den er super inspirerende! :-) Dernæst har jeg nogle spørgsmål angående vægttab kombineret med kosttilskud mv. Jeg har desværre fået konstateret et for lavt stofskifte, som gør at selvom jeg træner rigtig hårdt og seriøst, så kan jeg ikke tabe mig, så hurtigt som andre med normalt stofskifte. Det er rigtig hårdt og frustrerende, så derfor har jeg været inde og læse om Gymnordic's forslag til kosttilskud, rettet mod vægttab/forbrænding mv. Synes at det er en jungle og er i tvivl om deres virkning (virker/virker ikke). De har en pakke med følgende: - Stacker 2 XPLC - L-Carnitine Xtreme - CLA Dymatize - Fitness fiber Er det noget du har kendskab til? Eller måske du har erfaring eller et råd til at tackle et meget lavt stofskifte? Håber på svar, trods den lange besked :-) Mvh, Kristina